Mielone z boczkiem

Takich jeszcze nie jadłaś!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • opakowanie boczku w cienkich plastrach
  • cebula
  • jajko
  • bułka kajzerka
  • szklanka mleka
  • kilka gałązek koperku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Składniki - sos

  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 50 dag ziemniaków

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. 

2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje