Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

Znakomita propozycja dla osób lubiących zdecydowane smaki

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką.

2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób.

3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami (ciekawe przepisy na nie znajdziesz na poprzednich stronach).

Zapiekanka chłopska - takiej jeszcze nie jadłeś!Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas