Miętowe makaroniki

Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami.

Miętowe makaroniki
Miętowe makaroniki123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 30 sztuk:

  • 4 białka
  • 30 dag cukru pudru
  • 30 dag zmielonych migdałów
  • 1/3 łyżeczki zielonego barwnika w paście
  • 30 ml likieru miętowego
  • łyżeczka kropli miętowych

Sposób przygotowania:


1. Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj również zielony barwnik.

2. Następnie wlej do białka likier miętowy oraz krople miętowe i miksuj przez chwilę. Potem dodaj migdały z cukrem i delikatnie wymieszaj całość.3. Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią łyżeczką porcje masy. Spłaszczaj je od góry zwilżoną w wodzie łyżką. Piecz przez 15 minut w temperaturze 160˚C.

Czas przygotowania: około godziny

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas