Migdałowe kotleciki

Nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zachwycić rodzinę nowym daniem? Proponujemy migdałowe kotleciki. Smakują doskonale!

Pyszne kotlety
Pyszne kotlety 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Obieramy marchew, jabłko, ziemniaka ścieramy na drobnej tarce, dodajemy sól, pieprz, przyprawę warzywną, posiekane listki bazylii, cebulę i migdały. Jeśli masa jest za  gęsta, dodajemy trochę wody. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, wykładamy masę, pieczemy około 50 minut. Podajemy na gorąco z ryżem i warzywami lub surówkami.   

Jak zrobić kotleta de volaille?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas