Minestrone z makaronem

Włoska zupa o niepowtarzalnym smaku.

Zupa minestrone
Zupa minestrone123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek pokrojony w kostkę.

Dodać posiekaną cebulę, czosnek, seler, pora i marchewkę pokrojoną na krążki oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut.

Dołożyć pozostałe warzywa. Zalać wszystko 1,5 litra wody i gotować aż do miękkości warzyw, dodając wody w razie potrzeby.

10 minut przed końcem gotowania wrzucić makaron i fasolkę z puszki.

Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ostrą papryką.

Zupę podawać posypane startym parmezanem i natką pietruszki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas