Mini torciki pistacjowo – waniliowe

Delikatne i wyjątkowo smaczne

Składniki - ciasto

  • 1 opakowanie ciasta jogurtowego np. Delecta
  • 4 jaja
  • 150 ml mleka lub 150 g jogurtu naturalnego
  • 175 g margaryny

Składniki - nadzienie

  • 350 ml mleka
  • 70 g Pistacji prażonych w piecu np. Bakalland
  • 1 opakowanie Kremu tortowego smak waniliowy np. Delecta

Sposób przygotowania

Wykonanie torcików rozpoczynamy od przygotowania ciasta jogurtowego według przepisu podanego na opakowaniu. Upieczone ciasto studzimy, a następnie za pomocą obręczy cukierniczej wycinamy okrągłe blaty o średnicy ok. 8 cm i przekrawamy w poziomie na dwie części. Zawartość opakowania z kremem waniliowym mieszamy z mlekiem i miksujemy przez kilka minut na najwyższych obrotach. Następnie połowę kremu odkładamy do osobnej miski, rozdrabniamy w moździerzu pistacje i mieszamy z odłożoną częścią kremu. Kremem bez pistacji przekładamy mini torciki, a następnie kremem z pistacjami wykończamy ciasto z każdej strony. Wierzch gotowych torcików dekorujemy kuleczkami zbożowymi i pistacjami.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje