Minimuffinki z groszkiem

Smaczne i proste w przygotowaniu

Czas przyrządzenia: 50 minut
Składniki dla: 4-5 porcji

Składniki

  • 15 dag półtłustego twarogu
  • 3 łyżki sera typu feta
  • 1/2 szkl. groszku
  • 15 dag mąki
  • 2 jajka
  • 70 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1. Twaróg zmiksuj z fetą, jajkami, mlekiem i rozmarynem. Mąkę przesiej z proszkiem i porcjami domieszaj do masy twarogowej. Na końcu połącz z groszkiem, dopraw pieprzem. 

2. Gładkie foremki do muffinków wysmaruj olejem. Do każdej włóż po porcji ciasta do 1/2 ich wysokości. Piecz ok. 20 minut w 180º C, do suchego patyczka. Pod koniec pieczenia możesz posypać startym serem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje