Mintaj z nadzieniem

Czas na doskonałe dania z ryb.

Składniki:

Reklama

80 dag filetów z mintaja,
2 łyżki soku z cytryny,
30 dag białego sera, łyżka śmietany,
łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła,
sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka".

Przygotowanie:

Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką". Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką. Formę posmarować masłem, ułożyć na niej roladki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut.
Podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko, sałatą i pomidorami. Przedtem skropić sokiem z cytryny.
Czas przygotowania 40 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: cytryny | ryby | mintaj

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje