Mocna kawa na każdą porę dnia

Popołudnie przy książce z filiżanką ulubionej kawy? Wieczorne spotkanie ze znajomymi po pracy? A może pogaduchy z przyjaciółkami nie tylko w, ale i z “małą czarą”? Miłośnicy intensywnych kaw nie muszą już rezygnować z przyjemności, gdy minie przysłowiowa 18.00. Nowa, mocno palona i bogata w smaku Ristretto Decaffeinato ma wyraźny charakter i kontrastujący, pełen mocy aromat. Jest jednak bezkofeinowa – wypita wieczorem pozwala spać spokojnie.

Nespresso Decafeinato
Nespresso Decafeinatomateriały prasowe

Nespresso już od dawna towarzyszy koneserom dobrego smaku przez cały dzień. To w odpowiedzi na ich potrzeby powstała gama kaw bezkofeinowych, do której dołącza właśnie nowe ristretto. Każda z czterech kaw serii Decaffeinato jest lustrzanym odbiciem swojego kofeinowego oryginału - ale w wersji bez kofeiny.

Jak wszystkie kawy Nespresso, tak i mieszanki bezkofeinowe powstają z ręcznie zbieranych ziaren pochodzących z wybranych regionów - w tym przypadku Ameryki i Afryki. Następnie zielone ziarno poddawane jest procesowi dekofeinizacji, która odbywa się w sposób naturalny, tzn. z poszanowaniem natury owocu, przy pomocy wody i dwutlenku węgla. Ten proces pozwala zachować wszystkie właściwości ziaren - tj. ich intensywność czy bogactwo aromatów.

Nowa kawa Ristretto Decaffeinato idealnie uprzyjemni czas tym, którzy preferują mniejsze ilości kofeiny, ale potrzebują mocnych, sensorycznie bogatych wrażeń smakowych o każdej porze dnia.

Ristretto Decaffeinato dołącza do istniejącej już gamy kaw bezkofeinowych Nespresso, stając się czwartą z nich. Każda z nich oznaczona została czerwoną “kropką" na górze kapsułki oraz czerwonym pierścieniem na dole - tak, by kawy bezkofeinowe były łatwo identyfikowalne w asortymencie marki. Na serię tych kaw składają się:

Arpeggio Decaffeinato

Mocno palona i bogata w smaku Arpeggio Decaffeinato posiada ten sam charakter i pełną konsystencję co jej wzorzec - Arpeggio. Wyróżniają ją wyraźne nuty kakao i intensywny bukiet aromatów. Oddzielne palenie wyselekcjonowanych ziaren Arabika podkreśla specyfikę regionów pochodzenia ziaren: intensywność owoców z Kostaryki i Brazylii oraz delikatność i owocowe nuty z Południowej Ameryki.

Intensywność: 9

Volluto Decaffeinato

Słodkawa i łagodna, Volluto Decaffeinato charakteryzuje się tym samym bogatym aromatem i pełną konsystencją, co oryginalna Volluto. Wyselekcjonowane owoce czystej, 100-procentowej Arabiki są palone oddzielnie, co uwydatnia słodkie, ciasteczkowe nuty odmiany brazylijskiej oraz świeże i owocowe nuty ziaren z Kolumbii.

Intensywność: 4

Vivalto Lungo Decaffeinato

Kompleksowa w smaku i zbalansowana mieszanka Vivalto Lungo Decaffeinato odznacza się tą samą specyfiką co jej wzorzec - Vivalto Lungo: kawy palonej o lekko drzewnym posmaku, z nutami słodkich zbóż i kwiatów. Na mieszankę składają się odmiany Arabik z Ameryki Południowej i Afryki Wschodniej. Oddzielne palenie ziaren z różnych kontynentów wyzwala kompleksowość smaku: delikatnych nut aromatycznych owoców z Etiopii o subtelnym kwiatowym bukiecie oraz kolumbijskich ziaren o owocowych nutach, nadających jej lekką goryczkę.

Intensywność: 4

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas