Morelowy łosoś

Oryginalna mieszanka smaków.

Kluczowym składnikiem jest sos
Kluczowym składnikiem jest sos123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Włóż morele do kubka, zalej je wrzątkiem. Kiedy zmiękną, wyjmij je i osusz papierowym ręcznikiem. Filet umyj, skrop sokiem z cytryny, posyp ziołami. Pokrój kilka moreli i obłóż nimi rybę. Nagrzej piekarnik do temperatury około 170ºC.

2. Zapiekaj rybę w folii aluminiowej lub rękawie do pieczenia przez około 25 minut. W międzyczasie zmiksuj pozostałe morele i jogurt. Powstanie z nich aksamitny sos do polania upieczonego łososia. Przed podaniem przysmak udekoruj natką pietruszki.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas