Mozarella sticks

Mozarella sticks to kawałki panierowanej mozzarelli. Zwykle podaje je się jako przystawkę. Do mozarella sticks świetnie pasują różnego rodzaju sosy.

Mozarella sticks można podawać z sosem pomidorowym, keczupowym lub marinara
Mozarella sticks można podawać z sosem pomidorowym, keczupowym lub marinaraINTERIA.PL

Mozarella sticks - przygotowanie

1. Mozzarellę pokroić w słupki, otaczać w mące, następnie panierować w jajku i bułce tartej.

2. Umieścić w zamrażalce na 30 minut.

3. Rozgrzać olej, smażyć paluszki na złoto w głębokim tłuszczu.

4. Podawać na ciepło.

Lubisz mozzarellę? Sprawdź, co jeszcze możesz przygotować:

Zobacz również:

Lekka kolacja - buraki z mozzarelląInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas