Mozarella z ogórkami

Do szybkiego przygotowania.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg. ogórków,
- 2 gomółki sera mozarella,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka białego octu winnego,
- 4 łyżki masła

Przygotowanie:

Ogórki obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki, oprószyć solą i odstawić na kilka minut aby puściły wodę. Osączyć na ręcznikach papierowych. Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć ogórki i ułożyć na plastrach mozarelli. Na tej samej patelni przesmażyć czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki, jeszcze chwilę smażyć i zdjąć z ognia. Po lekkim przestudzeniu dodać ocet winny i doprawić sos solą i pieprzem. Polewać przygotowane danie, podawać.

Czas przygotowania 40 min. przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | sałatki | ogórki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje