​Muffinki Fale Dunaju

Muffinki inspirowane słynnym ciastem.

 

Reklama

Składniki:

  • Słoik wiśni
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 175 g miękkiego masła
  • 325 g cukru
  • Szczypta soli
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 300 g mąki
  • Opakowanie proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 600 g twarożku
  • Miąższ z jednej laski wanilii

 

Przygotowanie:

Wiśnie osączyć. Posiekać 50 g czekolady. Masło, 175 g cukru, sól i cukier waniliowy utrzeć za pomocą robota kuchennego. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ciasta na przemian z mlekiem, dodać wiśnie i czekoladę. Foremkę do muffin natłuścić i wysypać mąką. Nałożyć ciasto. Piec w 175 st. C przez 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika I odstawić, aby ostygły.

Twarożek wymieszać z miąższem wanilii I 150 g cukru. Krem nałożyć na muffinki. 75 g czekolady roztopić i skropić ciastka

Dowiedz się więcej na temat: ​Muffinki Fale Dunaju

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje