Muffinki z makaronu marchewkowego

Zdrowe, smaczne i niezwykle inspirujące kulinarnie. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Dzięki spaghetti z marchewki i spaghetti z buraka w szybki i prosty sposób pokonasz nudę w kuchni, urozmaicisz tradycyjne dania, nadasz im oryginalny wygląd i odkryjesz na nowo magię pysznych i bogatych w witaminy warzyw!

Składniki

  • 1 opakowanie Spaghetti z marchewki Fit&Easy
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 6 łyżek kukurydzy konserwowej
  • Mała, czerwona papryka
  • 1 szt. czerwonej cebuli
  • 4 jajka
  • ½ szklanki śmietanki
  • 100 g żółtego sera typu parmezan
  • Szczypta pieprzu i słodkiej papryki
  • 6 szt. pomidorków koktajlowych
  • Garść rukoli
  • Olej do smarowania foremek

Sposób przygotowania

Całe jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem, powstałą masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cebulę i paprykę siekamy w kostkę, a następnie dodajemy kukurydzę. Foremki na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki. Do środka wkładamy makaron marchewkowy i łyżeczką dokładamy wszystkie warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną. Pieczemy 25 minut w 180° C, aż babeczki się zarumienią. Podajemy udekorowane listkami rukoli.   

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje