Muffiny jagodowe

Smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 20 dag masła
  • 22 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 15 dag jagód
  • tłuszcz do posmarowania

Przygotowanie:

1. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno domiewszaj do niej jajka. Odłóż łyżkę mąki, resztę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy maślanej. Wlej mleko. Wymieszaj mikserem.

Reklama

2. Jagody przebierz, oprósz odłożoną mąką. Owoce dodaj do ciasta i delikatnie przemieszaj łyżką. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je w środku tłuszczem. Do każdego wgłębienia nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 35 minut.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje