Mule w mleku kokosowym

Oprócz zdjęć, z wakacji można przywieźć różne wspomnienia. Norbi, wykonawca przeboju "Kobiety są gorące", przywiózł... przepis na mule w mleku kokosowym.

"Wakacje spędzałem w Tulonie i raczyłem się owocami morza. Ale moim odkryciem stały się mule w mleku kokosowym" - mówi piosenkarz.

Reklama

Norbi zapewnia, że wakacyjny specjał będzie przyrządzał także w domu. Jakie składniki należy przygotować? Od jednego do dwóch kilogramów świeżych muli, jedna, lub dwie szklanki mleka kokosowego, czosnek, limonka, papryczka chili, kolendra. Wszystkie składniki smażyć, potem dodać małże, zalać mlekiem kokosowym i gotować około 5 minut. Proste?

Ale jest jedno zastrzeżenie. Po pierwsze, w Polsce mule najczęściej sprzedaje się paczkowane i nie wiadomo - o czym przypomina Norbi - czy zawsze są odpowiednie. Po drugie, danie serwowane na plaży w Tulonie może mieć nieco inny smak niż na plaży na Mazurach... Ale spróbować warto.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje