Multicooker: Krewetki smażone z czosnkiem na białym winie

Czas przygotowania: 3 minut. Czas w Multicookerze: 10 minut. Program: fry. Porcji: 2.


Składniki

  • 200 g rozmrożonych i osuszonych krewetek
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 30 ml białego wina
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Reklama

1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić czas na 8 minut i nacisnąć przycisk START.

2. Do misy urządzenia wlać olej, poczekać około 4 minut aż się dobrze rozgrzeje i dodać krewetki, po około minucie dodać czosnek i pieprz, całość przemieszać i po minucie dodać masło, poczekać aż się rozpuści i nabierze złotego koloru, równocześnie uważając aby się nie przypaliło. Na koniec dodać wino, odparować płyn przez około dwie minuty aby uzyskać sos. Posypać krewetki świeżą natką pietruszki i posolić.

3. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

4. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

5. Krewetki podawać z rukolą, cząstką cytryny i świeżą bagietką.


materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Multicooker

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje