Multicooker: Skrzydełka miodowo-cytrynowe

Czas przygotowania: 30 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 4.

Skrzydełka miodowo-cytrynowe
Skrzydełka miodowo-cytrynowemateriały prasowe


Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • Sos:
  • drobno starta skórka z 1 cytryny
  • 40 ml soku z cytryny
  • 180 ml miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

Sposób przygotowania

1. Składniki sosu umieścić w misie urządzenia i wymieszać.

2. Do sosu włożyć skrzydełka, aby się zamarynowały. Przykryć misę i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

3. Umieść misę w urządzeniu i zamknąć pokrywę.

4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180 °C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START.

5. Po 20 minutach wlać pozostałą część sosu i kontynuować pieczenie do końca 45-minutowego programu.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Philips Multicooker: Kurczak miodowo - cytrynowy
Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas