Mus pomidorowo – żurawinowy

Doskonały do mięs i sałatek

Mus pomidorowo-żurawinowy
Mus pomidorowo-żurawinowymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. W

tym czasie suszoną żurawinę zalewamy sokiem z malin i odstawiamy na ok. 15

minut, aż żurawnia zmięknie. Gotową żurawinę dodajemy do pomidorów i gotujemy

do momentu aż składniki połączą się ze sobą. Następnie do gotowego musu

dodajemy łyżkę octu balsamicznego i doprawiamy solą, na sam koniec dodajemy

świeżo zmielony pieprz. Mus odstawiamy do wystygnięcia. Doskonale sprawdzi się

jako sos do sałatek lub dodatek do mięs.

Przepyszna sałatka z serem i truskawkamiInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas