Mus truskawkowy

Deser o smaku wakacji.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg. truskawek,
- 0,5 lt śmietany 30 proc.,
- 1 łyżka cukru,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 2 szt śmietan fixu,
- kilka listków mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Kilka truskawek odłożyć, resztę oszypułkować, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części i zmiksować z łyżką cukru. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan fixem. Ubitą śmietanę połączyć z truskawkami. Mus wyciskać dekoracyjnie, dekorować truskawkami i miętą.
Czas przygotowania 20 min. Przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: truskawki | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje