Mus z białej czekolady z brzoskwiniami

Delikatny i smaczny mus z białej czekolady nie wymaga ani specjalistycznego sprzętu ani wyjątkowych umiejętności kucharskich. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.

Składniki

  • Serek mascarpone
  • Brzoskwinie
  • Tabliczka białej czekolady
  • Ocet o smaku orzecha włoskiego np. marki Kühne

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do przestygnięcia. Miksujemy na jednolitą masę z mascarpone. Brzoskwinie obieramy i wyciągamy pestkę. Jedną kroimy na cząstki, pozostałe blendujemy. Na dno słoiczka kładziemy kilka łyżek musu z brzoskwiń i skrapiamy go octem, następnie dopełniamy musem czekoladowym. Ozdabiamy pokrojoną brzoskwinią. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje