Mus z białej czekolady z brzoskwiniami

Delikatny i smaczny mus z białej czekolady nie wymaga ani specjalistycznego sprzętu ani wyjątkowych umiejętności kucharskich. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.

Mus z białej czekolady
Mus z białej czekoladymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zostawiamy do przestygnięcia. Miksujemy na jednolitą masę z mascarpone. Brzoskwinie obieramy i wyciągamy pestkę. Jedną kroimy na cząstki, pozostałe blendujemy. Na dno słoiczka kładziemy kilka łyżek musu z brzoskwiń i skrapiamy go octem, następnie dopełniamy musem czekoladowym. Ozdabiamy pokrojoną brzoskwinią.

Szarlotka w szklance - błyskawiczny przepis na deserInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas