Nachosy z chilli con carne

Z dodatkiem sosu serowego smakują wyśmienicie!

Zapiekane nachosy
Zapiekane nachosymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 220 st. C. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy zmielone mięso (aż straci różowy kolor). Doprawiamy do smaku kminem, solą oraz chili, mieszamy. Dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Smażymy ok. 3-4 minuty. Formę do zapiekania lekko natłuszczamy, układamy warstwę nachos, przykrywamy połową mięsa i połową startego sera (wymieszanego wcześniej ze śmietaną, doprawionego delikatnie świeżo mielonym pieprzem). Dorzucamy czarne oliwki. Powtarzamy z tymi samymi składnikami, posypujemy dodatkowo posiekaną chili i resztą sera. Zapiekamy ok. 10 minut, aż ser się roztopi. Podajemy gorące!

Smacznego!

Przepis na chili con carneInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas