Nadziewane daktyle z grilla

Oryginalna przekąska.

Składniki na 20 sztuk:

Reklama

- 20 dużych daktyli,
- 10 plasterków bekonu,
- 150 g twarożku ziołowego

Przygotowanie:


Daktyle wypestkować. Plastry bekonu przeciąć wzdłuż. Daktyle wypełnić twarożkiem, owinąć paskami bekonu i nadziać na wykałaczkę. Na rozgrzanym grillu opiekać 4-5 minut, aż bekon się przyrumieni.
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość energetyczna: 250 kJ/60 kcal. na sztukę

Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje