Nadziewane krakersy

Przesiej mąkę, wlej oliwę, wodę, dodaj sól.

Składniki na spód:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki oliwy
  • 3/4 szklanki wody
  • łyżeczka soli
  • 10 dag masła
  • 5 dag maku

Składniki na masę:

  • 40 dag serka śmietankowego
  • 10 dag wędzonego łososia
  • pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Przesiej mąkę, wlej oliwę, wodę, dodaj sól. Zagnieć ciasto i odstaw na 30 minut. Masło rozpuść. Ciasto rozwałkuj, wycinaj trójkąty i układaj na papierze do pieczenia. Ponakłuwaj je widelcem, posmaruj masłem, posyp makiem i piecz 10 minut w temp. 180°C.

2. Łososia pokrój. Serek wymieszaj ze szczypiorkiem i łososiem. Posmaruj nim krakersy, przykryj.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje