Nadziewane papryki

Pyszności z grilla.

Papryka to źródło flawonoidów, witamin A, C i E, likopenu, wapnia i magnezu
Papryka to źródło flawonoidów, witamin A, C i E, likopenu, wapnia i magnezu123RF/PICSEL

Składniki dla 4-6 osób:

- 1 pomidor (ok. 80 g),
- 3 szalotki,
- 2 opakowania (po 250 g) długoziarnistego ryżu paraboiled ,
- 250 g śmietany,
- sól,
- pieprz,
- 1 mała żółta papryka (ok. 150 g),
- 2 małe czerwone papryki (po ok. 150 g),
- folia aluminiowa.

Przygotowanie:

Pomidora umyć, rozkroić na cztery, wyciąć nasiona, pokroić w kostkę. Szalotki umyć, jedną pokroić w krążki i odłożyć, resztę pokroić w kosteczkę. Ryż, pomidor, szalotki śmietanę wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Papryki przekroić na pół, usunąć nasiona, umyć. Wypełniać nadzieniem i dokładnie zawijać w folię aluminiową. Opiekać na grillu ok. 15 minut obracając. Odwinąć folię i dekorować krążkami szalotki.

Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1000 kJ/239 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas