Nadziewane polędwiczki

Przysmak z polędwiczek wieprzowych.

Składniki: Cztery polędwiczki wieprzowe,
Około 100 g suszonych pomidorów,
Orzeszki pini - 50 g,
Mrożone borowiki -- 100 g,
Śmietana kremówka -- 100 ml,
Przyprawa do mięsa,
Sos sojowy,
Cebulka,
Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie: Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błonek. Suszone pomidory i orzeszki miksujemy. Farszem nadziewamy mięso. Całość przyprawiamy, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Aby przyrządzić sos, podsmażamy na maśle grzybki z pokrojoną cebulką. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso z farszem podsmażamy na patelni. Wrzucamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20-25 minut. Następnie je studzimy i kroimy w plastry. Na talerz wylewamy sos, na nim kładziemy polędwiczki. Danie możemy podawać z gotowanymi ziemniakami.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: polędwiczki wieprzowe | wieprzowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje