Nadziewane polędwiczki

Przysmak z polędwiczek wieprzowych.

article cover
MWMedia

Przygotowanie: Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błonek. Suszone pomidory i orzeszki miksujemy. Farszem nadziewamy mięso. Całość przyprawiamy, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Aby przyrządzić sos, podsmażamy na maśle grzybki z pokrojoną cebulką. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso z farszem podsmażamy na patelni. Wrzucamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20-25 minut. Następnie je studzimy i kroimy w plastry. Na talerz wylewamy sos, na nim kładziemy polędwiczki. Danie możemy podawać z gotowanymi ziemniakami.

MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas