Najlepsze pieczone jabłka

Są ciepłe, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Czego można chcieć więcej od jesiennego deseru?

Jabłka możesz podawać posypane cukrem pudrem lub polane miodem
Jabłka możesz podawać posypane cukrem pudrem lub polane miodem123RF/PICSEL

Składniki

  • jabłka (tyle sztuk jabłek ile porcji deseru chcemy przygotować)
  • cukier (po 2 łyżeczki na każde jabłko)
  • goździki, cynamon, orzechy, rodzynki

Przygotowanie:

Odetnij wierzchołki jabłek, wydrąż owoce, usuwając z nich pestki i ogryzki.

Do każdego owocu wsyp cukier, przyprawy i bakalie.

Wstaw owoce do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz przez 30 minut.

Podawaj gorące.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas