Najlepsze przepisy na wielkanocną szynkę

Pyszne domowe wędliny.

Pieczona szynka

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 400 ml wina jabłkowego
  • 50 g cukru
  • 4 łyżki miodu
  • Kawałek cynamonu
  • 1,5 kg szynki peklowanej
  • 100 g goździków

Reklama

Przygotowanie:

Pomarańczę umyć ze skórki ściąć zesty (cieniutkie paseczki).200 ml wina, cukier, miód cynamon, i skórkę z pomarańczy gotować 10 minut, aż powstanie gęsty syrop. Skórę ponacinać nożem i powtykać w nią goździki. Szynkę ułożyć w brytfannie, wlać 200 ml wina i piec w 175 st. 2 godz., co 30 minut smarować przygotowanym wcześniej syropem.

Dowiedz się więcej na temat: szynka

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (15)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje