× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Najlepsze przepisy z serkami topionymi

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Ten prosty składnik pomoże wyczarować niezwykłe dania!

Zdjęcie

Zupa porowo-grzybowa /Smacznego
Zupa porowo-grzybowa
/Smacznego

Reklama

 

Zupa porowo-grzybowa

Składniki na 4 porcje:

  • 300 g pieczarek
  • 4 pory
  • 125 g gotowanej szynki (w plastrach)
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego z ziołami
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w ćwiartki, pory w plasterki, szynkę w paski. W rondelku roztopić masło, przesmażyć pory (2 łyżki porów odłożyć), wsypać mąkę, zamieszać i ciągle mieszając wlać bulion. Dodać serek topiony i gotować 5 minut (cały czas mieszając).

Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby 5 minut, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut, doprawić pieprzem. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć szynkę. Gotową zupę posypać porami i szynką.

Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal

 

Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia

Smacznego

Zobacz również

  • Polski trunek - nalewka

    Wcale nie wódka jest najbardziej tradycyjnym trunkiem w Polsce. Kulinarną historię mają przede wszystkim owocowe nalewki. więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 5

Reklama

Skomentuj artykuł: Najlepsze przepisy z serkami topionymi

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (6)

Dodaj komentarz
kasiulka

~kasiulka -

Nie kupujcie serków topionych ,są wytworzone z odpadów .Wiem to,od koleżanki,która pracuje w mleczarni.

Mazuma

~Mazuma -

dlatego są tak dobre i pożywne

Reklama