Najlepsze przepisy z serkami topionymi

Ten prosty składnik pomoże wyczarować niezwykłe dania!


Reklama

 

Zupa porowo-grzybowa

Składniki na 4 porcje:

  • 300 g pieczarek
  • 4 pory
  • 125 g gotowanej szynki (w plastrach)
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego z ziołami
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w ćwiartki, pory w plasterki, szynkę w paski. W rondelku roztopić masło, przesmażyć pory (2 łyżki porów odłożyć), wsypać mąkę, zamieszać i ciągle mieszając wlać bulion. Dodać serek topiony i gotować 5 minut (cały czas mieszając).

Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby 5 minut, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut, doprawić pieprzem. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć szynkę. Gotową zupę posypać porami i szynką.

Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal

 

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (6)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje