Najlepsze zapiekane ziemniaczki

Chyba nie ma osoby, która potrafiłaby się im oprzeć!

Co może być lepszego od pokrojonych w talarki, chrupiących ziemniaczków? Pokrojone w talarki, chrupiące i posypane serem ziemniaczki!

Reklama

Taki dodatek do dań (a dla niektórych samodzielne danie), zrobisz w kilka minut, ale jego smak, będziesz wspominać jeszcze przez wiele dni. I będą to bardzo przyjemne wspomnienia!

O oto jak przygotować chrupiące ziemniaczki:

Weź 3 duże ziemniaki, pokrój je w cienkie plastry, wsyp do miski. Plastry zalej czterema łyżkami oliwy, posyp szczyptą soli i szczyptą czosnku niedźwiedziego, wymieszaj. Ziemniaczki przełóż na blachę wyłożoną folią aluminiową, piecz przez pół h w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Po tym czasie posyp startym parmezanem i piecz jeszcze przez 20 minut.

Podawaj natychmiast!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje