Naleśniczki z porzeczkami

Dla miłośników śniadań i obiadów na słodko

Składniki - ciasto

  • szklanka kefiru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli

Składniki - dodatki

  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • biała czekolada
  • łyżka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

1. Mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sól wymieszaj z mlekiem. Możesz także dodać nieco wody.   

2. Na niewielkiej ilości tłuszczu smaż naleśniczki. Smaruj je warstwą rozpuszczonej czekolady. Porzeczki uduś z wodą i cukrem. Podawaj z owocami i wiórkami.   

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje