Naleśniki wytrawne z boczkiem

Na dobry początek dnia

Naleśniki z boczkiem
Naleśniki z boczkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kapustę lub sałatę posiekaj, podsmaż na maśle z przyprawami. Oddziel białka od żółtek. Białka z solą ubij, żółtka zmiksuj z mlekiem, mąką i łyżką oleju. Drewnianą łyżką dodaj białka, mieszaj. 

2. Patelnię posmaruj cienką warstwą oleju. Ułóż na niej kilka cienkich plastrów boczku, podsmaż chwilę. Wylej ciasto, rozprowadź po patelni, smaż z każdej strony. 

3. Na połówce naleśnika układaj farsz. Przykryj drugą połową. Naleśniki przed podaniem możesz ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec 10 minut w temp. 180°C.

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas