Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią

Zastanawiasz się, czym nakarmić Twoich ukochanych bliskich, którzy za chwilę wpadną głodni do domu? Nic prostszego!

Czas przyrządzenia: ok. 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 25 dag mąki
  • 4 jajka
  • 300 ml mleka
  • por
  • cukinia
  • plasterki boczku
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Do mąki wbij jajka, wlej mleko, dodaj szczyptę soli, zmiksuj ciasto. Pora, cukinię i boczek pokrój.Na patelni rozgrzej tłuszcz, kładź trochę pora, boczku i cukini, zalej kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron.

2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną, posypane świeżo mielonym pieprzem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje