Naleśniki z farszem

Smaczne, lekkie i proste!

Składniki:

Ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • ćwierć szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki kurkumy
  • olej

Reklama

Farsz:

  • 40 dag mielonej wołowiny
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • pół puszki kukurydzy
  • 3 pomidory
  • papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw. Smaż placki. Mięso przypraw, podsmaż. Wypłukaną fasolę zmiel, wymieszaj z mięsem i kukurydzą.

2. Pomidory, czosnek, chili pokrój, wymieszaj z sokiem z limonki i przyprawami. Naleśniki nadziewaj farszem, udekoruj pomidorami i natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje