Naleśniki z jarzynowym farszem

Obiad dla jarosza.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 5 jajek, 1/2 litra mleka,
- szklanka mąki, 30 dag pieczarek,
- cebula, ząbek czosnku,
- 2 pory, 3 pomidory, 5 łyżek oleju,
- 2 szklanki kwaśnej śmietany,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- papryka w proszku, sól, pieprz.

Przyrządzanie:

4 jajka, mleko, mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju wymieszać i odstawić na 10 minut. Grzyby obrać, cebulę i czosnek posiekać, pokroić oczyszczone i umyte pory. Pieczarki, czosnek, cebulę i pory podsmażyć. Umyć pomidory, sparzyć je wrzątkiem. Obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Ciasto wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Nadzienie warzywne wymieszać z jajkiem, potem zawijać je w ciasto naleśnikowe. Gotowe naleśniki włożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy wymieszać. Sosem tym polać naleśniki, a następnie zapiekać je w podgrzanym piekarniku przez 15 minut.
1 porcja - 350 kcal
Czas przygotowania: 40 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas