Naleśniki z tuńczykiem

Smaczne i zdrowe naleśniki.

Nadzienie:

Reklama

- 30 dag tuńczyka z puszki,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- duża cebula,
- 5 dag masła,
- łyżka mąki,
- 150 ml mleka,
- 150 ml śmietanki kremówki,
- 5 dag kaparów,
- 4 łyżki soku z cytryny,
- 8 dag startego żółtego sera

Przygotowanie:

1 Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
2 Tuńczyka osącz, podziel na kawałki. Posiekaj jajka, cebulę pokrój w talarki. W garnku zasmaż masło z mąką. Rozprowadź mlekiem i śmietanką. Mieszając podgrzewaj aż sos zgęstnieje. Dodaj tuńczyka, jajka, kapary i cebulę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Powstałym farszem smaruj naleśniki, zwijaj, układaj w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym serem. Zapiekaj 10 min w temp. 180°C. Podaj z sałatą.
4 porcje
czas przygotowania 60 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | naleśniki | tuńczyk | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje