Nektarynki z serkiem Mascarpone i owocowe szaszłyczki z grilla

Pyszny deser oryginalnie podany.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 50 g makaroników (ciastek),
- 4 łyżki mleka,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 2 nektarynki,
- 8 truskawek,
- 120 g świeżego obranego ananasa,
- 100 g Mascarpone,
- 6 gałązek mięty,
- 4 gałki lodów waniliowych

Przygotowanie:

Makaroniki grubo posiekać. Mascarpone sok z cytryny i mleko wyrobić na gładką masę. Wmieszać posiekane makaroniki (zostawić trochę do posypania). Nektarynki i truskawki umyć. Ananasa pokroić w kostkę. Miętę umyć, odłożyć trochę do dekoracji. Listki oberwać. Truskawki, ananasa, i listki mięty nabijać na przemian na szpadki. Nektarynki i szaszłyki grillować ok. 3 minuty obracając. Nektarynki napełniać masą z serka i układać na talerzykach. Dekorować miętą, posypać posiekanymi makaronikami. Do płytkich szklaneczek nakładać po gałce lodów waniliowych i wstawiać po jednym owocowym szaszłyku.
Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | desery | Mascarpone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje