Nektarynkowe wałeczki

Wyglądają i smakują obłędnie!

Spód:

Składniki

  • 20 dag sucharów
  • 50 dag kremu czekoladowego

Reklama

Krem:

Składniki

  • 2 szklanki płatków ryżowych
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 3 nektarynki

Dodatki:

Składniki

  • kubeczek śmietany 36 proc.
  • 3 łyżki czerwonej porzeczki
  • liście mięty do dekoracji

1. Suchary zmiksuj, wymieszaj z kremem czekoladowym. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem, przyciśnij, włóż do lodówki.

2. Zmiksuj w blenderze płatki ryżowe. Wlej mleko i gotuj 10 minut na małym ogniu. Nektarynki zmiksuj blenderem na mus, dodaj do płatków, wymieszaj, wystudź. Na spodzie układaj obręcze cukiernicze, przyciśnij, nałóż krem, wstaw do lodówki.

3. Wyjmij ciastka z obręczy. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, smaruj wierzch, dekoruj ubitą kremówką i owocami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje