Nowojorska sałatka Waldorf z kremowym sosem

Przygotuj dla gości - będą zachwyceni!

Sałatka Waldorf
Sałatka Waldorfmateriały prasowe

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i przełożyć do miski. Dodać jabłko pokrojone w słupki, żurawinę, sok z cytryny, pieprz i całość wymieszać.

Filet z kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić solą oraz pieprzem. Panierować w mące i jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie pociąć w paski i wyłożyć na sałatkę.

Serek topiony połączyć z majonezem i jogurtem, dodać pokrojony szczypiorek i wymieszać. Tak przygotowany sos wyłożyć na sałatkę z kurczakiem.

Smacznego!


Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Sałatka warstwowaInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas