Ocet jabłkowy

Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój i zalej przegotowaną, chłodną i osłodzoną wodą.

Ocet jabłkowy
Ocet jabłkowy123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg kwaśnych jabłek
  • 1 i 1/4 litra wody
  • 4-5 łyżeczek miodu

Sposób przygotowania:
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój i zalej przegotowaną, chłodną i osłodzoną wodą (1 łyżeczka miodu na 250 ml wody). Przykryj ściereczką, obwiąż i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 4 tygodnie. Od czasu do czasu zamieszaj drewnianą łyżką, a kiedy przestanie się pienić, przecedź do butelek i odstaw w chłodne miejsce.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas