Omlet gryczany z migdałami

A oto nowa wersja omletu - z kaszy gryczanej. Sprawdź, czy spodoba się twojemu dziecku.

omlet gryczany z migdałami
omlet gryczany z migdałami 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • ½ opakowania krojonych migdałów
  • sól
  • pieprz
  • 1łyżka mąki bezglutenowej

  • 1 łyżka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • oliwa z oliwek

  • Sposób przygotowania:

    Jajka zmiksować z migdałami, mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Wyłożyć do garnka, dodać sypko ugotowaną kaszę, wymieszać, jeszcze raz doprawić, nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoty kolor, najpierw z jednej, a potem z drugiej strony, podawać z sałatkami.

    INTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
    Dołącz do nas