Omlet kukurydziany

Ten omlet nie zawiera glutenu, jest zdrowszy od tradycyjnego, a równie smaczny. Możesz jeść go i na słodko, i na słono.

Omlet kukurydziany nie zawiera glutenu.
Omlet kukurydziany nie zawiera glutenu. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • mąka kukurydziana
  • sól
  • 4 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z mlekiem, cukrem waniliowym, mąką i ewentualnie z solą - ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Rozgrzać na patelni tłuszcz i wylać masę. Smażyć pod przykryciem najpierw na jednej stronie, a potem na drugiej. Podawać zaraz po usmażeniu z dżemem, sosem owocowym, konfiturami, z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas