Omlet z cebulką i pomidorami

Doskonały na śniadanie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki śmietany 18 proc.
  • 1 łyżka masła
  • 2 średnie cebule
  • pomidor
  • 10 dag sera mozzarella
  • 2 łyżki oleju
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Białka oddziel od żółtek. Roztrzep żółtka. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, sól i pieprz. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora.

Reklama

2. Ser pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i pomidora, smaż chwilkę. Farsz dodaj do przygotowanej masy, wymieszaj. Rozgrzej masło, wlej omlet, rozprowadź na patelni. Smaż kilka minut.

3. Gdy omlet zetnie się od spodu, przechyl go z patelnią. Rzadka część spłynie pod spód. Gdy ta również się zetnie, przewróć omlet.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje