Omlet z łososiem

Dla miłośników dań z jajek

Składniki

  • 2 czerwone cebule
  • dwie garście szpinaku
  • 150 g czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 150 g żółtych pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz, cukier
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 8 plasterków wędzonego łososia
  • pół cytryny
  • pieprz ziarnisty
  • 8 jajek
  • 100 ml mleka
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania

1. Obierz cebule, pokrój w pióra. Pomidorki pokrój na połówki, warzywa wymieszaj, skrop sosem balsamicznym przypraw solą, pieprzem, odrobiną cukru. Dodaj oliwę, wymieszaj. 

2. Wbij jajka do miski, wymieszaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni olej. 

3. Wylej na patelnię 1/4 masy jajecznej, dodaj część warzyw, podsmażaj, aż jajka się zetną. Złóż na pół. Powtarzaj czynność cztery razy, z każdym omletem. 

4. Na wierzchu omletu układaj kawałki łososia, skrop sokiem z cytryny, posyp grubo zmielonym pieprzem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje