Omlet z pieczarkami

Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry.

Składniki dla 4 osób:

  • 8 jajek
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 25 dag pieczarek
  • cebula
  • 10 dag sera gouda
  • szczypior
  • papryczka chilli
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki obierz, umyj, pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki usmaż na maśle klarowanym. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.2. Jajka wybij do miski, dodaj sól, pieprz i łyżkę śmietany, lekko ubij. Dodaj mąkę, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę. Dodaj pieczarki i ser, smaż, aż jajka się zetną. Pod koniec smażenia możesz omlet przykryć pokrywką, by usmażył się na górze. Omlet dekoruj posiekanym szczypiorkiem i papryczką chilli.Czas przygotowania: około 30 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje