Omlet ze szpinakiem

To zielone, pełne witamin i minerałów warzywo, ciągle ma złą opinię. Warto wreszcie ją zmienić i rozsmakować się, w podobno dodającym siły, szpinaku.

Składniki:

Reklama

  •  4-5 jajek
  • 100 g szpinaku
  • cebula
  • łyżka margaryny do smażenia
  • starty żółty ser do posypania
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w kostkę. Liście szpinaku umyj pod bieżącą wodą. Osusz.

Na patelni rozpuść tłuszcz. Zblanszuj cebulę, dodaj liście szpinaku.

Jajka roztrzep, dodaj przyprawy. Masę wlej na patelnię. Przykryj pokrywką, smaż ok 1 minuty (do ścięcia się omletu).

Gotowy omlet posyp startym żółtym serem.



Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje