Orzeźwiające mrożone herbaty

Marakuja i brzoskwinia mają moc.

Dla tych, którzy tęsknią za wakacjami w ciepłych krajach i egzotycznymi smakami, eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa przepisy na pyszne, mrożone herbaty na bazie soczystych owoców - brzoskwini i marakui. Smaczne napoje przyniosą ukojenie podczas upalnych dni, ale również nadadzą wyjątkowego smaku niejednemu spotkaniu z przyjaciółmi.

Egzotyczna marakuja

Składniki:

  • 3 torebki np. Peach & Passion Fruit Ahmad Tea London
  • 750 ml gorącej wody
  • 150 ml syropu o smaku marakui
  • kilka plasterków cytryny
  • kilka plastrów pomarańczy
  • świeża mięta
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Wszystkie torebki herbaty np. Peach & Passion Fruit Ahmad Tea London zalewamy gorącą wodą i parzymy przez ok. 3 minuty, po czym pozostawiamy do ostygnięcia.

2. Następnie dodajemy kilka łyżeczek syropu o smaku marakui, dorzucamy pokrojoną w plasterki cytrynę i pomarańczę, kostki lodu oraz świeżą miętę. Dokładnie mieszamy.


Brzoskwiniowy raj

Składniki:

  • 3 torebki np. Earl Grey Ahmad Tea London
  • 750 ml gorącej wody
  • 180 ml syropu brzoskwiniowego
  • 2 łyżki miodu gryczanego
  • 45 ml soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie torebki herbaty np. Earl Grey Ahmad Tea London zalewamy gorącą wodą i parzymy przez około 3 minuty.

2. Po zaparzeniu dodajemy syrop brzoskwiniowy, miód, sok z cytryny i listki mięty. Wszystko dokładnie mieszamy i wrzucamy kostki lodu.

Pyszne i orzeźwiające na zdrowie!





                             


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje