Orzeźwiający napój z czerwoną pomarańczą i marchewką

Umyj pomarańczę i marchewkę pod bieżącą wodą. Za pomocą tarki pokrój je na cienkie plasterki.

Porcja na półlitrowy słoik:

  • 1 czerwona pomarańcza 
  • 0,5 marchewki
  • ok. 400 ml wody mineralnej
  • kostki lodu

Reklama

Sposób przygotowania:


Umyj pomarańczę i marchewkę pod bieżącą wodą. Za pomocą tarki pokrój je na cienkie plasterki. Ułóż plasterki pomarańczy i marchewki na dnie słoika. Wrzuć do słoika kostki lodu. Nalej wody mineralnej do pełna. Zakręć słoik i wstaw go na noc do lodówki. Woda jest gotowa do spożycia następnego dnia - prosto ze słoika, przez słomkę.

Czas przygotowania: ok. 10 minut

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje