Ostre ogórki

Doskonała przekąska.

Składniki: - 0,5 kg. ogórków gruntowych,
- 2 łyżki masła,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 ostre papryczki,
- kilka szczypiorków,
- sól

Reklama

Przygotowanie:

Ogórki umyć, osuszyć, pokroić cząstki. Lekko osolić i odstawić aż puszczą wodę, osączyć na ręcznikach papierowych, czosnek i papryczkę drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać ogórki, szybko porzesmażyć i na koniec dodać papryczkę, ewentualnie doprawić solą. Podawać owinięte w sparzony szczypiorek, z pieczywem i masełkiem.

Czas przygotowania 50 min. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ogórki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje