Owoce z kruszonką

Doskonałe i na ciepło i na zimno

Składniki:

  • 6 śliwek, przekrojonych na połówki
  • brzoskwinia pokrojona w plasterki
  • 250 g malin i jagód

Kruszonka

  • 90 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru
  • łyżeczka zmielonego cynamonu
  • 1/4 szklanki słupków migdałowych
  • lody lub jogurt jako dodatek

Przygotowanie:

Reklama

1 Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Rozłóż owoce do czterech miseczek żaroodpornych.

2 Włóż do miski masło pokrojone w kostkę, dodaj mąkę, cukier i cynamon. Rozcieraj składniki w palcach, dopóki masło się nie wchłonie. Dodaj migdały i rozcieraj jeszcze przez chwilę. Nałóż kruszonkę na owoce.

3 Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, do chwili, gdy kruszonka się przyrumieni, a owoce zmiękną. Podawaj na ciepło lub na zimno z kulką lodów lub kleksem jogurtu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje